TDS Applicability For Ind ividual

TDS applicability for Individual  having Turnover more than 1 crore but less than 2 crore and not audited books of Accounts and filed ITR US 44Ad for preceding year.

Does TDS Applicable for such Individual?

Replies (4)
Quick Summary
This discussion explores whether an individual with a turnover exceeding 1 crore but less than 2 crore, who hasn't audited their accounts and filed under Section 44AD in the preceding year, is liable for TDS. While some suggest it might not be necessary for non-audited firms, the prevailing advice indicates that TDS is indeed applicable in such scenarios, and advance tax payments may also be required.

Not Necessary if it is non audited firm .......... 

Yes, you are liable to deduct TDS. 

Pls post more details.
I think you should pay advance tax.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details