Taxablity of gift

hi Friends,

Im Indian Resident want to give Gift of Rs.500000/- to my Masi (Mother's Sister) at UK.

there is any need of 15CA & 15CB

is this Gift is Taxable in Hands of Benefitiary???

Any Other TAX Implications ???

Please Share your Knowledge.

Thanx

 

Replies (1)
Mother's sister is a relative for the purpose of section 56(2)(vii) of the Act. Thus, the same shall not be taxable in her hands! Since, the payment is not chargeable to tax in India, there is no need of 15CA & 15CB. However, the remitting bank may ask for a letter from a Chartered Accountant to that effect. Practicly, people obtain 15CB and file it with the bank.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details