Tax refund on pf withdrawal

Hi All,

I was employed for 4.5 years in Company A. Prior to that, I was employed in Company B for 1 year. I transferred the PF from Company B to Company A.

I quit after I had a baby. I withdrew my PF, as I am not planning to take up employment again. 

Company A deducted 10% TDS on the PF amount. 

I want to know if I can claim refund of this TDS. 

If yes, then in which field should I show the PF withdrawn amount in the e-filing form?

Thank you.

Regards

Deepa

 

 

 

 

 

 

Replies (1)
Hi deepa

As per income tax pf withdrawal after continuous service of 5 years is exempt.

You need to enter entire of amount in exempt income mention as section 10(12) and claim refund of TDs.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details