Service tax reverse mechanism- SEZ units

Dear All

service provider=> Advocates

service receiver=> unit located in SEZ, which is a company

now, question is

a) whether Reverse Service Tax Mechanism applicable, if wholly consumed in SEZ?

b) what if not wholly consumed in SEZ?

Pls reply......

 

Replies (1)

Here liability to pay the Service Tax is of SEZ but the same is exempted from the Service tax if wholly consumed with in the SEZ for the authorised operation.If the service is not wholly consued within the SEZ for authorised operation then SEZ is entitled for the refund calculated in the manner prescribed in the Notification No.40/2012-S.T dated 20.6.2012.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details