Service tax on rent-building given to govt.

If a co. has given building on rent to a govt.organisation then whether co.is supposed to charge service tax?????

Replies (3)

Dear Parul,

Prima Facie it looks like the service tax Shall be laviable on renting of Building to a Government Oranisation as no exemption is given to the "Goverment organisation" under Negetive list or Mega Exemption list.

However you need to further evaluate the usage of rented building whether it will cover under entry No 9 of Notification 25/2012 produce herebelow for your reference.

Services provided to or by an educational institution in respect of education     exempted from service tax, by way of,-

  1. auxiliary educational services; or
  2. renting of immovable property;

 

In addition to what Dharmesh has stated, the liability to pay Service tax, if any, would arise on such government organization, reverse charge mechanism it not application on renting on immovable property by the Government.

Dear Parul Please elaborate your question.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details