Service tax on import of services

One of my client in India has given a contract to a foreign consultant situated in USA to provide services for my clients customer who is also situated in USA. But the payment for these services are being made by my client who is in India. Now my query is whether my client is liable to pay service tax on reverse charge mechanism based on import of services ?

 

Replies (1)

Please clarify the nature of contract....

Unless the contract doesnot fit in Rule 4 to 11 of Place of provision of service rule, place of porovision is location of s.receiver(India)...therefore your client liable to pay ST under RCM...

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details