Service tax on foreign in word remitance

Does inward foreign remittance in NRE account  from abroad by NRI employed and residing abroad, attracts service tax. Is it covered by Money Transaoction which is exempted from service tax. Is there any notification exempting such transaction from service tax?

Replies (1)

NRE accounts have INR balance. Only FCNR account has FC balance.

Hence, In case Foreign inward remittance in NRE account, the credit will be converted into INR.

Transaction in Money shall not include conversion of money from one currency into another u/s 66B. So, Foreign inward remittance in NRE account are taxable. As per section 66D(n), if it is within Banks or authorised dealers then it is not taxable. But when any of the parties are public, then it is taxable.

Please correct me if m wrong.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details