Service tax on foreign currency billing

Amount billed is  $ 100 @ Rs.50/- per $

service tax charged $ 12.36 (i.e Rs. 618/-)

Total amount receivable = $112.36 ( i.e  Rs. 5,618/-)

 

At the time of receipt

1$ = Rs. 48/-

thus Actual Recipt = Rs. 5393

my question is-

on what amount is service tax payable??

should we work out reverse calculation i.e  5393/112.36*12.36 and pay rs. 593/-

or have to pay full rs. 618/-

please reply asap

Replies (3)

Do you mean you have raised an export invoice to your foreign client. If its export of service there is no service tax levy assuming certain conditions are complied with. Or you have imported some service and want to compute service tax on reverse charge.

Thanks,

No export of service N no reverse charge

If conditions of Rule 6A of Service Tax Rule, 1994 are satisfied then it is Expoet of service and no service tax on export of service....

If it is not coverd in above then  you hav to pay full Rs 618 as service tax...

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details