Sec 40(A)3

Hi,

1) If the cash is paid to any person as advance for expenses exceeding Rs.20,000/- whether it attracts Sec. 40(A)3 ?

2) If the cash is paid to an employee as advance/loan exceeding Rs.20,000/- whether it attracts Sec. 40(A)3 ?

Please reply as soon as possible.

Wani

 

 

 

Wani

Replies (2)

Dear Wani,

 

(1) Yes, It Attracts Section 40(A)3

(2) No, But It Attracts Section 269SS.

 

 

 

 

Regards,

Ayush Agrawal

ayushagrawal @ rediffmail.com

Dear Wanishree,

1) Sec 40A(3) will be attracted in the year in which expenses are claimed...Like Advance given in 2008-09,  but Expenses are booked in FY 2009-2010 then 40A(3) will apply in FY 2009-2010.

2) Friend Ayush is rite..........

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details