Reg. service tax change for under construction property

Dear Sir,

Regarding Service Tax change over for the under-construction property, if the value of land & the construction services provided by the builder are mentioned clearly, I think the taxable rate is @ 12.36% of the above 2 aspects. But what all aspects / items are included in the construction services provided by the builder? 

Kindly clarify. 

V. LAKSHMINARAYANAN

 

Replies (1)

Hi,

 

I am afraid to tell that your understanding is not entirely correct.

 

The construction services generally include the value of land, materials consumed/used while construction of the building and the services in the nature of construction by way of labours, etc.

 

Thus, by mere fact that the value of land is separately mentioned does not warrant that the Service tax would be chargeable @ 12.36% on the total amount charged minus value of land as per agreement.

 

You may refer to Rule 2A of the Service Tax (Determination of Value) Rules, 2006 for your reference.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details