Refund of service tax- reverse charge mechanism

Dear All,

 

Can I get the refund of Service tax paid on the reverse charge mechanism? As I am not a service provider, can we apply for the refund?

 

Many Thanks

Regards

Balaram

Replies (2)

Sir,

If  you are not service provider, then you would not be registered with service tax authorities. In the first place how did you pay the service tax on reverse charge mechanism? please explain..

 

Regards

 

CA Prasad Kshirsagar

No...you cannot claim refund of ST paid under RCM....however as per Rule 9(1)(e) you can claim the credit of such ST paid under RCM provided the services on which ST has been paid can be termed as input services within the meaning of Rule 2(l) of CCR, 2004..

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details