RCM under CGST sec 9(4)

if we have purchase from unregistered dealer can we make the payment of GST under RCM? earlier it was exempted upto 30/09/2019
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies the application of Reverse Charge Mechanism (RCM) under CGST Section 9(4) for purchases from unregistered dealers. Generally, RCM does not apply to inward supplies of goods from unregistered persons, with a specific exception for promoters and developers under certain conditions outlined in Notification 7/2019 CT(R). The exemption previously available until 30/09/2019 has expired.

No.......there is no RCM u/s 9(4) on inward supply of Goods from unregistered Person except if Receptient is Promotor/developer that to be subject to conditions prescribed in Notification 7/2019 CT (r).
Thank you very much

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details