Municipal/Panchayat annual property tax-deduction regarding-u/s 24 if I.T.Act

In respect of self occupied joint house/flat purchased out of 'own funds', can I, a Sr. Citizen claim deduction of annual property tax paid to Municipality/Local Panchayat office, from out of my Gross income before calculating my I.T. obligations every year u/s 24 of I.T.Act?
Replies (5)
Quick Summary
This discussion explores whether annual property tax paid to a municipality for a self-occupied joint property can be deducted from gross income under Section 24 of the Income Tax Act. The consensus is that such a deduction is not permissible because the Gross Annual Value for self-occupied properties is considered nil.

No you cant claim because gross annual value for self occupied property is nil
Post more details
@ sabyasachi mukherjee, what 'more details', you require please?
No you can't as the property is self occupied and gross annual value is nil as specified by Abhishek arthur
These sre all kwoledge forum not live examples

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details