LTCG urgent

my client has sold home which he has got from his father , and purchased new home.
is he liable to pay LTCG???
Replies (5)
yes, he is liable to pay LTCG
its depend
Yes CAPITAL gain applicable but short or long term depends upon period of holding and gain or loss can be found out after calculation only.
if your client has 1 residential house and purchase another one then such new house amount can deduct from the ltcg. means ltcg or amount invested w.e.i. lower
yes he has to pay LTCG . cost of acquisition will be cost to the previous owner & the indexation benefit is available from the date on which the property was transferred to the assessee. exemption under section 54 is available

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details