Long term capital gain>>standard deduction allowed or not

If there is loss in Properiteorship firm but properiteor has Long Term Capital Gain. Is standard deduction & deduction under 80c, 80d allowed or not ?

Replies (4)
Yes , it is allowed

Sir as per inputs I have recieved no deduction u/s 80c to 80u are allowed from LTCG only standard deduction is allowed. Could you please cross check ?

No deduction fomr sections 80C-80U is allowable from LTCG as there are other sections such as 54EC, 54, 54F to claim exemption from LTCG.

Any expenditure incurred in connection to the transfer of LTCG is allowable as deduction from the sale consideration.

No, Deductions(80C-80U) are allowed from normal income..

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details