Land Deduction in case of Landowner

Respected all,

Is 1/3rd Land Deduction available to Land Owner when he sells flats received in JDA?

Please elaborate with respective Provisions, notifications and schedule Entries.
Replies (1)
Originally posted by : Nabeel Patel
Respected all,Is 1/3rd Land Deduction available to Land Owner when he sells flats received in JDA?Please elaborate with respective Provisions, notifications and schedule Entries.

‘Deemed value’ which is “2/3rds of Unit Price” (2/3P) prevalent contemporaneously. Para 2 (relates to 1/3 abatement towards land cost) of the notification 11/2017 dated 28.06.2017 is made applicable to all new rates. 

 

Since, 1/3rd abatement is allowed, this abatement is an ‘exemption’ so as to comply with the input tax restriction under Section 17(2) of CGST Act (#16(ii) to 12/2017 as updated by 03/2019 dated 29th March, 2019 vide (ii)(c) for all entries under new rate-regime).

 

Thanks With Regards

Ravi SADhiyan

 

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details