keyman insurance

suppose a keyman insurance policy is taken by a company for one of its directors who is also employee and shareholder of the company.The amount recieved on maturity was given to the director , where this amount is taxable? pgbp/salaries/other sources?
Replies (3)

Not taxable in the hands of the keyman provided the company doesn't claim deduction for the premium expenses paid.

then what about sec.28(Vl)

Sec.28(vi) speaks about the taxability of the matured amount if it is received by the company and for which the company has claimed deduction for the premium expense paid U/s 37(1). 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details