ITC on Fees paid for employees

Hello Everyone,

if an employee pursuing MBA/CFA and company pays fees of that course than can company claim ITC on that?
Replies (6)
No the company cannot claim ITC
Which section under GST Law ITC not available for this
Can anyone please quote relevant section?
Dear Sunil :

Section 16 Of CGST Act prescribed that ITC can be claim only if it is being "in the course of or Furtherance of Business"

& .That's for sure that it's not in course of Business , yes if it is Furtherance of Business ....... I don't ,think so.. Yes if it is some training program then in that case it can be "Furtherance of Business" ( the trained employee skills can be used in business)
Yes it is not for furtherance of business. It is for the personal development of the employees. So ITC is not eligible
Its depend how u plea it

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details