ITC claim on food expenses

if we received food expenses bill on the company name and GST number
can we claim input tax credit on that bill?
Replies (6)
No... ITC not available on Food & Beverage...
As per Sec 17(5) No Itc Can be Claimed on Food & Beverages as it is a Block Credit
No .....as per sec 17 (5) block ITC on Food & Beverages.

But if the goods and/or services are taken to deliver the same category of services or as a part of a composite supply, credit will be available

I HAVE DISTRIBUTE SWEET TO EMPLOYEE ON DIWALI OCCASION,CAN I CLAIM ITC ON IT 

Answer to the above is that Section 17(5) (b) (i) specifically restricts the input tax credit with respect to food and beverages which means it is a blocked credit. 

Hence any sweets or beverages bought for workers/employees shall not be eligible for claiming input tax credit.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details