Input credit of service tax and vat on works contract

Dear Sir,

 

in case of works contract, can i take input VAT credit ? and can i take input service tax credit ?  because its cover under abatement scheme.

Replies (2)

VAT - Works contract is of two type in Maharashtra VAT Act i.e., Construction & others; for which you may claim input credit subject to restriction as provided in Rule 53(4) of the MVAT Rules;

Service Tax - Valuation is covered vide Rule 2A of the Service Tax (Determination of Value) Rules, 2006, in which there is a condition that you cannot claim CENVAT Credit on any inputs.

 

Hope the above is suffice.

can we take input credit service tax paid to advocate / rent . in epc company

1) if there is seperate order for supply of material and erection /testing /commisioning

2) if the order is inclusive of material and services

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details