Income Tax on Sale of personal Use Car

If a person sell his self used car after 3 years of buying then how we will calculate Income/loss on this transaction.
Can we use depreciation for income/loss calculation.
Example- I bought a car on 01.01.2017 at the cost of Rs. 8,00,000. I sold this on 31.12.2010 at Rs. 5,00,000.

Plz tell how i will calculate income/loss of this transaction and in which head i have to show this transaction in computation of Total Income.
Replies (2)
Quick Summary
When you sell a car that you've used personally, you generally don't need to worry about income tax. According to the Income Tax Act 1961, personal-use cars are not considered capital assets. Therefore, any profit made from selling your personal car is not taxable.

Was that car used for personal purpose ???

PERSONAL CAR is not covered in definition of CAPITAL ASSETS - Sec. 2(14) of Income Tax Act 1961 

and any gain on such movable personal assets of assessee is not chargeable to TAX . 

 

NO TAX on personal car .

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details