Income tax

Banks are extending loan to retirees for the purpose of paying group medical insurance premium. The loan amount is up to the amount of premium and routed through the saving bank account and paid to the insurance company under group insurance. When the insurance amount is paid out of loan amount, is it eligible for deduction under Section 80D?

Replies (1)
Not - eligible bcoz

Under Section 80D------
"".........payment of which is made by any mode as specified in sub-section (2B), in the previous year out of his income chargeable to tax....""

That means premium paid out of loan amount is not eligible under 80D

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details