GST on export

I am exporting goods on 0 .1% gst payment.
now can I avail input goods at 0.1% rate from my supplier?
Replies (4)
under which notification you are paying GST at the rate of .1 percent. I don't know about this notification.let me know more about it
good clarification and information
Dear Saud

if you are supplying goods to Merchant Exporter in terms of Notification No. 41/2017--Integrated Tax (Rate) , then yes, you can avail ITC on your Inward supply .

Note. : As per Section 17(2) ITC is to be reversed when the outward supply is Exempted ,But supply made to Merchant Exporter @ 0.1% do not fall under the definition of Exempted Supply .

Hence you avail ITC on your inward supply
thank you...

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details