GST liability

if Mr. A sold goods to Mr. B for Rs. 500 and IGST payable @ 18%. Mr. B make payment through e-payment system and Mr. A will get cash back Rs. 15 and Mr. B will get cash back Rs. 20 then what is the value on which GST charge and amount of GST ?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies GST liability when goods are sold for Rs. 500 with an 18% IGST. It addresses a scenario involving cashbacks for both buyer and seller. The consensus is that GST should be charged on the actual transaction price of Rs. 500, as cashbacks are not considered part of the value paid to the supplier under Section 15.

As per sec 15 transaction price is actually paid to supplier according to me price will be 500/- and GST will be charged on 500/-
Agree with the view of annu Goyal.
The cash back is not included in transaction value .

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details