Gift from client

Is gift received by a person from his client on the occasion of marriage taxable under PGBP section 28?

Or will it be exempt as per 56(2)(x)?
Replies (3)

Exempt u/s 56(2)(x).

gift received by a person from his client on the occasion of marriage is NOT CHARGEABLE TO TAX
NON APPLICABILITY OF SECTION 56(2)(x)
any sum of money or value of property received on the occasion of marriage is outside the ambit of the above section
section 28 is charging section applicable in course or furtherance of business
gift on the occasion of marriage is outside the ambit in the course or furtherance of business

so, GIFT RECEIVED ON THE OCCASION OF MARRIAGE IS NOT CHARGEABLE TO TAX
Thank you dhirajlal sir and mohammed bhai😊

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details