Gift

If a person gives a gift of Rs. 300000 to his mother, what would be tax liability?? Is there any document required??
Replies (5)

No, there shall be no tax liability. It will be tax-free in the hands of the mother. A documentary proof of the gift is useful.

Thanx Mihir But can u give me its reasn??

Because mother is relative as per section 56(2)(vii) of income tax act and gifts from relative is exempt. regards make gifts under a gift deed ... regards

Is there any tax liability under any other law??? i.e. Gift Tax Act etc.

gift tax acts have been abolished and the provisions have been incorporated in income tax act.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details