Form15CA & 15CB

If an assessee ( PVt Ltd Co) is making payment outside india inthe form of reimbursment to foreign copmany for expenses incurred onbehalf of indian co.

If no TDS is required to be done on the same is the assesse required to file Form 15CA & 15CB?

 

 

Replies (4)

Dear Anand,

 

Yes read sub-section 6 of section 195 carefully, if you cant able to crystalised let me know i shall explain you.

 

Thanks

Yes incase of any foreign payments whether tds applicable or not is required to form 15CB

 

The primary role of CA is to explain and carve out any income being sent in disguise of "Reimbursement of Expenses".

Form 15CB is an important tool for Government to check any tax evasion.

So kindly be very clear in what exactly are you paying as "Reimbursement of Expenses".

 

Anuj

0-9810106211

It is a typical situation if the expenses instead of routing from foriegn company has been made directly to the vendor than TDS would have been deducted u/s 195 on the payment released to the vendor.

Now the foriegn company had made the payment on behalf of indian company without TDS deduction, which needs to be deducted as per indian law. In this situation when the expenses are reimbursed, tds should be deposited to the credit of indian government. 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details