Eligibility of itc

whether ID card printing expenses can be eligible for claiming Input tax credit? or it is not eligible for input tax credit?
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies the eligibility of Input Tax Credit (ITC) for ID card printing expenses. Generally, if the expense is incurred for business purposes and used in the furtherance of business, you can claim ITC. This is in line with Section 16(1) of the GST Act, provided all conditions like having your GSTIN on the bill are met.

If The Expence For Business Purpose U Can Take Input Tax Credit Other Wise Itc Not Allowed
U can take input
If u can take input for the same.
As per Section 16(1) Every Registered Person shall be entitled to take Input tax Credit on any supply of goods or services or both to him which are used or intended to be used in the course of furtherance of his business.

So in you case, it's for furtherance of business, you can take ITC subject to section 16 i.e your GSTIN on bill ect.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details