E_waybill for export

Does export consignment require e_waybill?  

In case of the following scenarion how will the e_waybill be generated. Goods are being supplied through vehicle to port and from port to the final destination country by ship .

Replies (4)

 As per rule 138 (14) (c) where the goods are being transported from the port, airport, air cargo complex and land customs station to an inland container depot or a container freight station for clearance by Customs; 

Eway bill not required.

But from the premises where you stuffing goods to ICD/port, you have to make eway bill

What I have to maintian against the GSTIN box?

does E-Way bill required if Goods being transported are Exempt goods?

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details