E-payment of service tax

It's Urgent

IS there any interest or penalty if the company is paying monthly service tax in offline mode, where as e-payment is mandatory for such company???? 

 

Thank You

Replies (3)

No one replied :(

Any person who is required to pay tax electronically, through internet banking, fails to pay the tax electronically, shall be liable to a penalty which may extend to Rs. 10,000, w.e.f. 8.04.2011 – Section 77(1)(d).

Dear Smruti,

As per Proviso to Rule 6 (2) of Service Tax Rules , "where an assessee has paid a total service tax of rupees ten lakh or more including the amount paid by utilisation of CENVAT credit, in the preceding financial year, he shall deposit the service tax liable to be paid by him electronically, through internet banking.

In case your company has paid more than 10 lac service tax in last year you are liable to pay service tax electronically.

In case of default a penalty up to  Rs. 10000/- can be imposed as per Section 77(1)(d) 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details