Cenvat refund

Hello professionals..!!

There is a manufacturing company having 90% export turnover.

The company use input material and input services in manufacturing of final product.

Excise duty paid on input material is claimed as rebate by filing A.R.E.2.

Can the company tax CENVAT credit of service tax paid on input services??

Can the company claim refund of CENVAT under Rule 5 of CENVAT Credit rules?

Can both is allowed together?

Is there any other suitable way to get refund of Input credit?

Thank u in advance.

Replies (1)

Hi Shweta,

 

The refund can be claimed for Cenvat credit lying unutilized after utilizing the same for payment of tax liability arising on the domestic turnover, under Rule 5 of the CCR.

 

In my view, this is the best possible way…

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details