| Originally posted by : Madhavi | ||
![]() |
Pl. join |
![]() |
Where to Join
which topic?
If the manufacturer or service provider removes any input or capital goods as such from his premises...in such case they have to paid the amount which was taken earlier in the books in respect of such item....
The above provision mentioned under rule-3(5) of CCR
Next Rule:-3(5B)
If the manufacturer or provider of output service
written off fully or partially an amount
or makes any provision to write off fully or partially
in respect of inputs or
capital goods(before put into use) on which cenvat credit taken...in such case they have to pay amount to the extent taken previously on such items.....
Excise duty paid by the manufacturer on input or capital goods in such case the manufacturer can take that amount as cenvat credit for the payment of future excise duty on his production of final ggod....provided he uses such input or capital goods for the purpose of excisable goods...otherwise he cannot take...
Your are not logged in . Please login to post replies
Click here to Login / Register
RMA And Associates LLP
New Delhi
CA Inter
View Details
Krea University
Chennai
CA
View Details
CCI
Pro
India's largest network for
finance professionals