Any Discount

Is any provision to pay GST on Goods receiver (purchase) towards Any Discount given by Supplier of goods whose discount given with out effecting GST Amount?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the GST implications for discounts received on goods purchased. It explains that for discounts given after the supply, GST deductions for the supplier are only permitted if the discount was agreed upon before the supply and linked to relevant invoices, and if the recipient reverses their Input Tax Credit (ITC). Otherwise, a financial credit note is issued instead.

Discount was given before supply or after supply?.
After Supply
As per Section 15(3) Discount given after supply will be ALLOWED to deductions in sale value only :
1. It is mentioned in agreement made before supply & can link to relevant invoices; and
2. Receipent has reverse the ITC.

So here it is to be noted that it's supplier who is ALLOWED to reduce his GST only if said condition is satisfied else he can issue a financial credit note.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details