Account Books maintaing limit

Upto how much turnover in business Account Book maintaing is compulsory as per Income Tax Laws
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies the compulsory requirements for maintaining account books under Income Tax laws. For individuals, it's mandatory if profits exceed £2,50,000 or turnover exceeds £25,00,000, as per Section 44AA. For partnership firms, the limits are lower, requiring account books if profits exceed £1,20,000 or turnover exceeds £10,00,000, according to Section 44(2)(i).

For Individual profit exceeds 2,50,000/- , turnover exceeds 25,00,000/- as per section 44AA of the Income tax act .
Yes in case of Individual:-(As per Section 44AA of Income Tax Act 1961)
Profit Exceeds Rs 250000/-
Turnover Exceeds Rs 2500000/-
Wt about Partnership pls?
For partnership Firm
Rs 1,20,000/- profit
Rs 10,00,000/- Turnover
exceeds , as per section 44(2)(i) of the Income tax act , please confirm from Act .

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details