Xport of service - rule 6a ofservice tax rules - irrelevant!

We have a company in India and we provide software service to company in USA.. when they give us money they convert the USD in INR and send to us.. We receive money is INR only via NEFT "NEFT INWARD NEFT IN UTR XXXX1208 FROM XYZ CHASH 45367567 TXN".... we are in this business from last 3 years Do we need to pay service tax ?

I heard "Export of Service - RULE 6A ofService Tax Rules - IRRELEVANT!" will it make any diference

Replies (2)

"Export of Service - RULE 6A ofService Tax Rules 1994 are replaced by "Place of Provision Rules 2012" hence check the applicability of service tax accordingly

A transaction would qualify as an Export only when the Conditions of Rule 6A would be satiesfied.  If the conditions of Rule 6A does not satiesfy it will remain non taxable but benefits for export would not be allowed.  In your case one of the conditions of 6A has not satiesfied so  benefit of Refund if any will be withdrawn and hence will be cost to the company.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details