Withholding tax for payment to usa

Dear All

What will be the Withholding tax (TDS) implication for making Annual Subscripttion payments for Access of Software Service Portal in Boston USA by Indian Company? The fees will be Business Profits for the receiving party in Boston and will be a business expenditure for the Indian Company.

Payment is of around USD 8700. Do we need to submit Form 15CA/15CB to bankers for making the wire transfer?

URGENT help required. Please guide.

Replies (1)
Form 15CA/CB is required only if payment is made abroad except for the list provided under rule 37BB.
If payment is covered over there then it will not be applicable.. If not, then it will be applicable according to monetary limit prescribed.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details