Tuition fee deduction

can we claims deduction of
1) misc fee,
2)term fee,
3)admission fee etc mentioned in school fee receipt under 80C?
Replies (3)
Quick Summary
When it comes to claiming deductions under Section 80C for school fees, only the actual tuition fee paid is eligible. Miscellaneous fees, term fees, and admission fees mentioned on school fee receipts cannot be claimed. Ensure you only include the tuition portion of your payments to benefit from this tax deduction.

No, deduction will be available only for tuition fee paid during the year
NO. Tuition fee eligible.
Only tution fees are eligible.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details