TDS On Sponsership

We are paying sponsorship to some Society for Rs.35000/-, can someone please suggest the applicability of TDS.

Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of Tax Deducted at Source (TDS) on sponsorship payments. While initial advice suggested no TDS, it was clarified that Section 194C applies if a single payment exceeds £30,000 or the aggregate exceeds £100,000 annually. The TDS rate is 1% for individuals/HUFs and 2% for other entities.

Sponsorship for what?
With few assumptions based on your Query. You are not required to deduct TDS on sponsorship given to society. It is not covered under any levy sections of TDS.
Thanks
Sponsorship payment is covered under Section 194C.

This clause is applicable only if a single payment exceeds30,000/- or aggregate payment during the year is more than 100000/- whichever is earlier.

 TDS is deductible under Section 194C @ 1% if the payment is made to an individual / HUF or @ 2% if payment is made to other persons

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details