TDS on purchase Text or Note books

If we purchase Text Books or Note Books worth >25Lakhs from one person TDS is applicable or not ? if applicable under which section?

*condition: we don't have GST Registration even composition Scheme.
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Deducted at Source (TDS) applies when purchasing text books or note books exceeding £25 Lakhs from a single supplier. The consensus is that TDS is generally not applicable in this scenario, as the purchase of books is considered a material purchase rather than a contract for services under Section 194C. This holds true even if you do not have GST registration or are under the composition scheme.

Here u have purchased the books which will be treated as material ...so as per act tds is not applicable...(194c)..
it is only applicable if you purchased it on contract basis ...though it is in nature of material so No TDS is applicable....
No need to deduct TDS on purchases
Not required

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details