Tds on Forum of regulators membership fee

Is tds is applicable on membership fee of Forum of regulators. If yes under which section of tds?

Replies (3)
Quick Summary
This discussion explores whether Tax Deducted at Source (TDS) is applicable to membership fees paid to the Forum of Regulators. Generally, if the membership fee is treated as a refundable deposit or advance, TDS is not applicable. However, if it's considered a charge or fee for services, TDS under Section 194C of the Income Tax Act may apply.

If it is refundable, no TDS applicable.

Never heard yet ,about tds on membership fees ............. please correct me if wrong................ .....

Membership fees if credited as deposit/advance it doesn't attract TDS.

Otherwise it is considered as a charge/fees which attracts TDS u/s. 194C IT act.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details