TDS 194C when paying more than 30,000

we pay against contract bills to a party, all bills are below 30,000 but we have paid rs 40,000 by a single cheque... tds to be deducted or not?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of TDS under Section 194C when making payments for contract bills. If the total payment exceeds Rs 30,000, even if individual bills are below this threshold, TDS at 1% is generally required. It's advised to pay each bill separately to avoid TDS implications if they individually fall below the limit.

Yes tds is to be deducted @ 1%
Pay seperately.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details