Tax on prerequisites

Tax paid on prerequisites by employer, should be part of salary as per income tax Act?
Instead of employer it paid by employee then what would make difference?
Replies (1)

1. No, for non-monetary perquisites [ vide sec.10(10CC) of IT act.]

2. Additional tax liability over employee, which is normally not added to salary for non-monetary perquisites.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details