Tax liability of a technical consultant

Who pays ST - provider or receiver ?

Replies (2)
Yes, you are liable to pay service tax as the value of services privided by you is exceeding the threshold limit of Rs. 10 lakhs. First of all you need to register yourself with the servie tax dept by filling ST-1 Application, following the procedure stated for registration. Then you would get Registration certificate in St-2 from dept.

Service tax liability is applicable on only Service provider but only 10 services is under reverse charge systems by service recipient under notification No. 30/2012-ST. 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details