St-3 return- amount payable under rule 6(3)

In ST-3 return there is a column in Cenvat Sheet for service tax payable under Rule 6(3) but the same is not there for education cess and Secondary education cess. How to go about the same?

Replies (2)
Dear divya Rule 6 (3) is only applicable when SP is taking cenvat cr of common input service if he is providing two types of service i.e, taxable and exempt. In such cases SP have to deposit 6% of value of exempted goods. No cess shall be paid xecpt this 6%

Agreed with karan.

The same should be reflected in cenvat sheet under (i 2.3) row the whole 12.36%

and under(i 3.1.3.8) - 12% specifying- paid under Rule 6(3) of CCR, 2004.

under (i 3.2.3.4) - 2% specifying- paid under Rule 6(3) of CCR, 2004.

under (i 3.3.3.4) - 1% specifying- paid under Rule 6(3) of CCR, 2004.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details