ST-3 for Below 10 Lack

.

SUPPOSE THE ASSESSEE PAYS SERVICE TAX BELOW 10 LACK YEARLY
 CAN HE FILE ST-3, ELECTRONICALLY (By ACES)
 IF YES, Please mention the Notification No ?

.

Replies (2)

A proviso has been added in Rule 7 of Service Tax Rules,1994 which mandates the filing  of service Tax Return electronically where an assessee  has paid a Total ST of Rs. 10L or more(Including the amount paid by utilisation of cenvat credit) in the preceeding financial year.

No rules in the act and no notification restricts an assessee from filing return electronically. Moreover  the objective of the dept is to promote e-payment of taxes and e-filing of returns.You can definately file your ST-3 electronically.

agree with anand. however, e filing becomes optional if the value of taxable service is below Rs. 10 Lakhs...

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details