Service tax-rent

Dear all

We are paying rent for our rented premises and we are doing consulting and software development services. Can we avail input credit for the ST on rent paid and also on the telephone bills?

Thanks in advance

Replies (1)

Dear Friend,

As per Rule 3 of CenVAT Credit Rules 2004, A provider of Taxable Service can claim input credit of all services used for providing output service. SO for availing CenVAT credit, input service need to be same as output service... Input credit can be claimed on all input services used directly or indirectly for providing output service...

Regards: -

CA Harshal Pahade

Contact 9272344759

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details