Service tax - proprietorship

I am a businessman having a proprietorship firm. I had already taken a service tax number for this firm.

I have an office space in my personal name. I lent it to some person.

Someone told me that i have to pay service tax on that rent bcoz i have a service tax number. and service tax number is alloted to a person not to proprietorship firm. So person and firm are the same assessee.

Shall i required to pay service tax or not ?

Replies (1)

Dear Prateek,

Proprietorship business and Proprietor both constitute as single person. Further in proprietorship registration PAN No is also used of the owner no separate status. 

However, it is not a bare condition that you are having service tax number you have to pay service tax. 

You are liable to pay service tax only in case you have Annual turnover of taxable services more than 10 Lac.

However you have to file timely service tax returns with claiming exemption under notification no. 33/2012   

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details