Service tax payment requirement

I have a proprietorship firm. under this firm I am running a business of being a franchisee for leading Institute in India of student training. my annual turnover is more than 9 lakh. but while collecting the fees from student i am providing the receipt to student of service tax paid. receipt has been generated with franchisor name. all collected money is getting deposited in frachisor bank account where my franchisor deduct service tax amount his share and then divert my share to my account. my franchisor is paying this service tax to government.

the share that i am getting from my franchisor is more than 9 lakh, does i need to register for service tax? does i have to pay service tax on my share?

Replies (1)

Yes u are required to register,since u are providing value of taxable sevice of 9 lakh or more.

Please Also refer Notification No. 33/2012.

U've to pay service tax on service provided by you

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details