Service tax on Visa Charges

Hi all,

I would like to know whether a person is liable to collect service tax on services rendered by him in relation to visa..

Also, if a person is engaged in procuring international ticketing from a air travel agent, and then selling them to his customers, is he liable to clooect ST from such customers??

please reply

thanks

 

 

Replies (4)

He is rendering Services and he must have service tax no. if his turnover iss more than 10 lacs. you can ash for it

YES, That type of service(s) to be covered under Service Tax Laws.

yes, liable for service tax

Service Tax Exemption for Visa Services, Circular No. 137/6/2011 – ST ,dated 20th April 2011, from Mr. J.M. Kennedy , Director, Tax Research Unit, Central Board of Excise & Customs, Department of Revenue, Ministry of Finance, Government of India which is self-explanatory.

 

Please clarify the fees and service charges collected by the travel agents  for visa facilitation services are not taxable.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details