Service tax on ta/ hd

I have a query. whether service tax is applicable on sales made by restaurants on account of Take Away/ Home Delivery ? If yes, can anybody provide me some notification/ circular.

Replies (1)

S.No. 19 of Notification no. 25/2012(amended by 03/2013) reads out as follows:

"Services provided in relation to serving of food or beverages by a restaurant, eating joint or a mess, other than those having the facility of airconditioning or central air-heating in any part of the establishment, at any  time during the year;”
 
In my opinion, on home delivery, no service tax should be levied, since the word used is---"Serving", whereas in case of home delivery, it is just the supply of food and not serve.
 
However, on a safer side, majority of  restaurants are charging service tax even on home delivery.
Because, you never know, when the govt. may insert a retrospective explanation in the aforesaid provision.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details